Wieke Garcia

Wieke Garcia zangeres en percussionist.

Wieke is een gezegend vocaliste die haar virtuositeit steeds in dienst stelt van de muziek. In de loop der jaren bekwaamde ze zich op harp en percussie. En niet alleen op wat instrumenten betreft ook qua ritme, toonzetting, en klankkleur legt ze zich geen enkele beperking op. Met groot gemak weet ze de luisteraar daardoor steeds te verleiden mee te gaan in haar muzikale avontuur.

 

Herman van Veen e.a.

Tijdens en na haar opleiding aan het conservatorium te Rotterdam maakte zij enige jaren deel uit van de theatergroep van Herman van Veen (percussie, harp en doedelzak).Voorts speelde zij in Disney’s The Lion King en De nieuwe theatershow van Ivo Niehe, Veldhuis en Kemper, Pipslab en vele anderen.

 

Compositie

Zij componeerde muziek voor internationale films en documentaires, waaronder La Mascara en Sur Place van regisseur Ferry Ronteltap. Ook componeert ze voor theatervoorstellingen als Cunera van Jos Groenier.

 

CD's en solovoorstellingen

In 2008 deed zij een tournee in Nederlandse theaters met Verbintenis waar zijn de artistieke leider van was, gekoppeld aan haar debuut-album Wieke Garcia. In 2011 wordt verbintenis opgevolgd door 'Wieke's Wereld’. Er zijn tal van recensies uitgebracht.  Op 12 maart 2011 is haar nieuwe cd ‘Tributu’ gepresenteerd, opgenomen door Onno Witte in samenwerking met Stormvogel en Marco van Os.  Op 15 mei 2011 werd tevens de cd van Lunova, met Lucas Stam op cello, gepresenteerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.